Mastercard-oplossingen voor Handelaars

Tegenwoordig hebben klanten graag een keuze wanneer ze betalen, omdat ze niet meer systematisch contant geld bij zich hebben.

Betalen met een kaart biedt meer flexibiliteit. In functie van hun behoeften en financiële toestand op dat ogenblik, kunnen klanten kiezen om hun debet-, krediet- of prepaidkaart te gebruiken.

Steeds meer klanten kiezen voor betaling per kaart. Niet alleen in winkels, maar ook op het internet. Het aanvaarden van betaalkaarten is dus een concurrentievoordeel geworden, want klanten houden van de vrijheid die betaalkaarten bieden.

Profiteer ook van de voordelen van onze betaaloplossingen en vraag informatie over de aanvaarding van Maestro®-kaarten en Mastercard® kaarten bij een van onze partners (acquirers).

Aanvaarding van de kaarten

Vermijd frauduleuze betalingen dankzij o.a. SecureCode®

Belangrijke informatie voor handelaars

Afwikkelingsprovisie

De afwikkelingsprovisie is de provisie die door de bank van een handelaar (acquirer) wordt betaald aan de bank van de kaarthouder (bank of emittent) bij een betalingstransactie. Deze dient om de uitgevende bank te compenseren voor een deel van de risico's en kosten die het beheer van kaarthoudersrekeningen met zich meebrengt.

Mastercard EER multilaterale interbancaire vergoeding

Mastercard nationale multilaterale interbancaire vergoedingstarieven

Voorschriften

Mastercard Rules (in Engels)

Security Rules & Procedures (in Engels)

Chargeback Guide (in Engels)

U vindt de actuele voorschriften en bulletins op Mastercard Connect™

MasterpassTM

De digitale portefeuille van Mastercard

Meer informatie