Online betalingen

Gebruik uw Maestro® en Mastercard® voor uw internetaankopen

Online shoppen? Vertrouw op Mastercard en Maestro

  • Geniet van een makkelijke en veiligere winkelervaring met Mastercard® Identity CheckTM.
  • Andere kaarten worden niet meer geaccepteerd. Met de Mastercardkaart beschikt u altijd over een geschikte betalingsmethode, ook op het internet.
  • Betalen met Mastercard en Maestro wordt snel en veilig verwerkt met enkele klikken, op alle internetsites, en staat handelaars toe om goederen snel te verzenden.

 

3 tips om veilig online te betalen

  1. Controleer of de online shop betrouwbaar is. Kijk bijvoorbeeld of de shop een veiligheidslabel heeft zoals BeCommerce of Safeshops.
  2. Zorg ervoor dat de winkel waarbij u shopt een SSL (Secure Socket Layer) certificaat gebruikt om uw persoonlijke gegevens als klant te versleutelen. U herkent door SSL beschermde pagina’s aan het veiligheidsicoon (een slot) dat in uw browservenster verschijnt of wanneer het internetadres met « https » in plaats van « http » begint.
  3. Kijk na of de site algemene verkoopswaarden (AV) en wettelijke vermeldingen bevat. Zijn ze makkelijk om te vinden en perfect begrijpbaar? Beperken ze illegaal uw rechten?

 

Wat is phishing en hoe vermijdt u het?

Phishing is een techniek die door fraudeurs gebruikt wordt om persoonlijke informatie, zoals bankgegevens, te bemachtigen.

Nuttig advies: Mastercard of de uitgever van uw kaart zal nooit persoonlijke informatie of het volledige nummer van uw kaart per e-mail vragen. Als u een “phishing e-mail” ontvangt of als u een verdachte website opmerkt, aarzel dan niet om dit door te geven aan stopit@mastercard.com.

U wordt verzocht om bij onregelmatigheden onmiddellijk uw bank of kaartuitgever te waarschuwen.

Gebruik geen wachtwoorden die fraudeurs gemakkelijk kunnen ontcijferen.

Gebruik niet dezelfde wachtwoorden voor uw verschillende online toegangen (bank, e-mailaccounts, enz.).

 

Telkens u uw Maestro® of Mastercard® gebruikt, bent u beschermd tegen fraude.

Dankzij Mastercard en Maestro kan u op beide oren slapen, want u zal niet aansprakelijk gesteld worden door uw bank of kaartuitgever voor transacties die u niet uitvoerde. Als houder van een Mastercard geldt de Nulfranchisebescherming voor alle aankopen die u deed in winkels, per telefoon, online, via mobiele toestellen of terminals. 

Meer weten

 

Onze tips om veilig aankopen te doen

Vertrekt u op vakantie? Vind hier onze tips om in alle rust te betalen.

Meer weten

 

Of u nu online, in de winkel, via een applicatie of gsm betaalt, Mastercard biedt waardevolle veiligheidsvoordelen aan om u te beschermen.

Meer weten

 

Een problem met uw kaart? Vind hier al onze nummers terug.

Meer weten