Nulfranchisebescherming

Telkens u uw Maestro® of Mastercard® gebruikt, bent u beschermd tegen fraude.

Dankzij Mastercard kan u op beide oren slapen, want u zal niet aansprakelijk gesteld worden door uw bank of kaartuitgever voor transacties die u niet uitvoerde. Als houder van een Maestro of Mastercard geldt de Nulfranchisebescherming voor alle aankopen die u deed in winkels, per telefoon, online, via mobiele toestellen of terminals. 

 

Als kaarthouder kan u niet aansprakelijk gesteld worden voor transacties die u niet uitvoerde indien:

  1. U kan aantonen dat u voldoende redelijke voorzorgen hebt genomen om misbruik of verlies van uw kaart te voorkomen; en
  2. U uw financiële instelling onmiddellijk na het verlies of de diefstal van uw Mastercard op de hoogte hebt gebracht.

Als u vermoedt dat een bepaalde Maestro of Mastercard transactie op uw rekeninguittreksel frauduleus is en u voldoet aan de hierboven beschreven voorwaarden, hoeft u zich geen zorgen te maken omdat u beschermd bent door de Nulfranchisebescherming. Voor bijkomende beschermingsmaatregelen tegen frauduleuze transacties, gelieve contact op te nemen met uw bank of kaartuitgever. De Nulfranchisebescherming geldt niet voor commerciële Mastercard kaarten en cadeaukaarten.

 


Wat moet u doen als uw kaart frauduleus wordt gebruikt?

Als u vermoedt dat uw kaart onbevoegd wordt gebruikt en als u voldoet aan bovenstaande voorwaarden, neem dan ONMIDDELIJK contact op met hun financiële intstelling. Wanneer het bevestigd is dat uw kaart frauduleus gebruikt werd en u alle nodige stappen ondernomen heeft, zal u 100% terugbetaald worden en betaalt u dus geen franchise. Dat is de Nulfranchisebescherming van Mastercard.


Van kracht vanaf 15 april 2016.
Indien de van kracht zijnde wet een uitgebreidere regelgeving oplegt, of een verplichting die in tegenspraak is met deze regels, is het de van kracht zijnde wet die wordt toegepast.

Meer info over veiligheid

Geniet van een makkelijke en veiligere winkelervaring met Mastercard® Identity CheckTM

Meer weten

 

Ontdek al onze tips om veilig aankopen te doen op het internet.

Meer weten

 

Of u nu online, in de winkel, via een applicatie of gsm betaalt, Mastercard biedt waardevolle veiligheidsvoordelen aan om u te beschermen.

Meer weten