Snel, eenvoudig en helemaal veilig shoppen op het internet

Meer veiligheid als u online betaalt 

SecureCode® is een geheime code om uw aankopen op het internet nog beter te beveiligen als u met uw Mastercard® of Maestro® kaart betaalt. Tijdens uw betalingsprocedure stuurt de webshop uw verzoek naar uw bank of kaartuitgever. Uw kaartuitgever opent dan een nieuw venster in uw webbrowser en vraagt u om de persoonlijke beveiligingscode, de SecureCode, die alleen u kent, in te voeren.

De handelaar ontvangt deze informatie niet. Deze veiligheidsprocedure is perfect geïntegreerd in de betalingsprocedure en neemt slechts een paar seconden in beslag. Zo kunt u uw aankopen in alle rust, snel en helemaal veilig doen met uw Mastercard of Maestro kaart.

De procedure

  • Het kaartnummer en de persoonlijke gegevens moeten zoals gewoonlijk bij betalingen via internet worden ingevoerd.
  • De webshop dient bij de bank of kaartuitgever een verzoek tot betalingsgoedkeuring in.
  • De bank of kaartuitgever opent een beveiligd kanaal om de kaarthouder te identificeren.
  • De SecureCode™ wordt ingevoerd en gecontroleerd.
  • De bank of kaartuitgever bevestigt de identiteit van de kaarthouder.
  • De aankoop wordt gevalideerd.

Hoog beveiligingsniveau

SecureCode is een geheime code waarmee u uw Mastercard- of Maestro kaart in alle veiligheid en gemoedsrust kunt gebruiken wanneer u online aankoopt. Uw online aankopen worden hierdoor even veilig als wanneer u in de winkel koopt. Afhankelijk van uw bank of kaartuitgever beschikt u ofwel over een persoonlijke kaartlezer, ofwel over een Digipass die u dient te gebruiken telkens u online aankoopt. Uw persoonlijke kaartlezer of uw Digipass geeft een unieke code voor de transactie die u wilt uitvoeren, om uw identiteit te controleren, om de betaling toe te staan en om u te beschermen tegen fraude. 

Online shoppen in alle veiligheid - altijd en overal

Uw SecureCode is helemaal persoonlijk en is alleen door u en uw bank gekend. Er is geen enkele software of download nodig voor de aanvraag ervan tijdens het online shoppen.

U kunt SecureCode op ieder ogenblik, overal ter wereld en op elke computer met beveiligde internettoegang gebruiken.

Uw Mastercard of Maestro kaart uitgerust met SecureCode

Vraag rechtstreeks aan uw bank of kaartuitgever of ze SecureCode aanbieden voor uw aankopen op internet met uw Mastercard of Maestro-kaart. Nuttige informatie over SecureCode is meestal ook beschikbaar op de internetsite van uw bank.

Deelnemende handelaar

U weet of een webshop al dan niet de SecureCode gebruikt als het SecureCode logo wordt weergegeven op de homepagina van de webshop of op het scherm verschijnt tijdens de betaalprocedure.


 

Deelnemende handelaars

  • Eenvoudig te gebruiken
  • Geen software of download nodig
  • Met de meest betrouwbare veiligheid

Uw persoonlijke SecureCode identificeert u als wettelijke kaarthouder en beschermt u tegen onrechtmatig gebruik van uw kredietkaart bij de deelnemende handelaars wanneer u online winkelt.