Contactloos betalen: gemakkelijk, snel en veilig

 

Wat is contactloos betalen?

Contactloos betalen is een eenvoudige, snelle en veilige manier om aankopen te doen in winkels. Om deze betaalmethode te gebruiken, volstaat het om uw contactloze kaart (of verbonden apparaat) dichtbij de betaalterminal te houden.

Voor aankopen van minder dan 50 euro hoeft u geen pincode in te voeren. Bedraagt uw aankoop meer dan 50 euro? Dan wordt uw pincode als extra beveiliging gevraagd.

 

Hoe werkt het?

Contactloze kaarten en andere verbonden objecten zijn uitgerust met een NFC-antenne waarmee u aan de kassa met de betaalterminal kunt communiceren en transacties met één gebaar kunt autoriseren. Deze eenvoudige en snelle technologie is even veilig als de traditionele elektronische betaling per chip.

 

 

Waarom contactloos betalen?

 

SNEL

Met de contactloze Mastercard kunt u in een oogwenk uw dagelijkse aankopen betalen! Dankzij deze technologie betaalt u bijna ogenblikkelijk aan de kassa. Om een betaling te doen, volstaat het immers om de kaart dichtbij de terminal te houden. Voor aankopen van minder dan 50€ is er geen pincode nodig.

GEMAKKELIJK

Contactloos betalen met Mastercard is heel eenvoudig. Houd uw kaart dichtbij de betaalterminal en klaar!

VEILIG

Contactloos betalen is uiterst veilig: voor elke betaling van meer dan 50€ wordt u automatisch om uw pincode gevraagd. Bovendien moet u na enkele transacties ook uw code invoeren om uw identiteit te verifiëren. Tot slot, in geval van frauduleus gebruik van uw kaart, wordt u 100% terugbetaald en hoeft u geen franchise te betalen: dit is de Nulfranchisebescherming van Mastercard.

Hoe contactloos betalen?

Zoek het contactloze pictogram op de betaalterminal en controleer of het te betalen bedrag op het display wordt weergegeven.

 

Om te betalen, houdt u eenvoudigweg uw kaart of smartphone dichtbij het contactloze pictogram.

Wacht op het visuele en/of geluidssignaal dat uw betaling bevestigt, en klaar.

 

   

  • Bij contactloos betalen kan elk object een betaalstation worden, voor zover het is uitgerust met een NFC-antenne, zoals die op de contactloze kaart.
  • Net als bij contactloos betalen met kaart volstaat het om uw verbonden apparaat dichtbij de terminal te houden.
  • Zodra de transactie is goedgekeurd, hoort u het bekende geluidssignaal.

In alle omstandigheden beschermd met Mastercard en Maestro

 

✓ U blijft de controle behouden: u hoeft uw kaart niet aan de handelaar te geven, u houdt controle over de transactie.

✓ U beschermt uw pincode tegen nieuwsgierige blikken: onder de 50€ is geen pincode vereist.

✓ Boven 50€ is uw pincode verplicht. Bovendien zal uw pincode in elk geval na enkele transacties opnieuw worden gevraagd om uw identiteit te verifiëren.

✓ U blijft beschermd in geval van fraude: als uw Maestro- of MasterCard ondanks al deze maatregelen frauduleus wordt gebruikt, bent u 100% beschermd en hoeft u geen franchise te betalen: dit is de Nulfranchisebescherming van Mastercard.
Betaal uw rit met één enkel gebaar!


Of het nu in Vlaanderen of de hoofdstad is, voortaan kan u dankzij het lokaal openbaar vervoer contactloos betalen om uw reis aangenamer en toegankelijker te maken. Het volstaat om uw contactloze kaart, uw telefoon of uw verbonden toestel tegen de terminal te houden om te betalen. Contactloos betalen gaat snel, is supermakkelijk en laat reizigers toe om zich in alle veiligheid te verplaatsen.

Heeft u vragen over contactloos betalen?

Raadpleeg onze FAQ-pagina voor meer informatie over deze snelle, eenvoudige en veilige technologie.

Meer weten over contactloos betalen met een mobiel apparaat

 

Apple Pay        Google Pay       Garmin Pay       Fitbit Pay

Onze kaartuitgevers

Mastercard geeft zelf geen enkele kaart uit. Als u een Mastercard-kaart wenst, kunt u zich richten tot uw bank of tot een van de onderstaande kaartuitgevers.