Reis in alle veiligheid met contactloos betalen

Naar het voorbeeld van andere metropolen, zoals Londen of Singapore, heeft Brussel zijn openbaar vervoer nu ook uitgerust met contactloze betaalterminals. Hierdoor kunnen zowel Brusselaars, pendelaars als toeristen zich nog gemakkelijker verplaatsen. De verandering gaat echter verder dan de hoofdstad : alle trams in Vlaanderen aanvaarden nu contactloze betaling. Dit is een nog niet eerder geziene lancering ! Binnenkort worden ook alle bussen in de regio ermee uitgerust, waardoor Vlaanderen de grootste regio in Europa wordt waar NFC-betalingen op het openbaar vervoer mogelijk zijn. Reizigers kunnen voortaan met een eenvoudig gebaar de tram nemen: een eenvoudige en vooral veilige manier om zich te verplaatsen. Hierdoor vermijden passagiers contact tijdens hun rit en is het voor hen mogelijk om de regels voor sociale afstand te respecteren.

Hoe contactloos betalen op het openbaar vervoer?
 

Om uw rit te valideren, plaatst u uw contactloze kaart (herkenbaar aan het logo met de drie golfjes) of uw smartphone of smartwatch voor de terminal. Wanneer de "piep" weerklinkt is uw ticket betaald ! 

Wil je meer weten? Raadpleeg de FAQ van de MIVB of De Lijn.

Mastercard gaat de stedelijke uitdagingen aan dankzij slimme transportoplossingen
 

In het kader van haar Smart City-strategie zoekt Mastercard samen met de overheden en ondernemingen naar duurzame en innovatieve oplossingen voor de groeiende verstedelijking. We willen meebouwen aan een inclusieve stedelijke wereld dankzij onze technologie, onze data en onze partnerschappen die we inzetten om gemeenschappen te verbinden, de mobiliteit te vergemakkelijken en de groei van kleine ondernemingen te stimuleren.

In dit kader creëerde Mastercard City Possible, een wereldwijd netwerk dat steden, ondernemingen en gemeenschappen laat samenwerken aan de promotie van een inclusieve en duurzame stedelijke ontwikkeling. Bekijk de video om meer te weten te komen over onze initiatieven om steden slimmer te maken.

Click to play video