Reis in alle veiligheid met contactloos betalen

 

 

In navolging van grote metropolen zoals Londen en Singapore heeft nu ook het Vlaams Gewest zijn trams uitgerust met contactloze betaalterminals. Met deze lancering, die binnenkort uitgebreid wordt naar alle bussen in de regio, wordt Vlaanderen de grootste Europese regio die NFC-betalingen op het openbaar vervoer mogelijk maakt. Voortaan kunnen reizigers met één simpel gebaar de tram nemen. Dat is makkelijk en vooral veilig. Want op deze manier kunnen reizigers zich verplaatsen in een omgeving waar het aantal contacten wordt beperkt en waar de sociale afstandsregels kunnen gerespecteerd worden.

Geniet van de Belgische kust dankzij een gratis rit!
 

Deze zomer zullen veel Belgen van het mooie weer profiteren om de schoonheid van de Belgische kust te herontdekken. Om voluit te kunnen genieten van de lokale schatten betaalt Mastercard al uw contactloos betaalde ritten met de Kusttram terug, en dat op alle zaterdagen van de maand augustus.

Hoe profiteren van dit unieke voordeel? Heel eenvoudig ! Stap gewoon aan boord van de Kusttram en houd uw contactloze kaart even tegen de betaalterminal.

Mastercard zal uw rit in de volgende dagen terugbetalen op uw kaart. Dankzij Mastercard en De Lijn kunt u ‘s middags nippen van een cocktail in Knokke en vervolgens gratis naar De Panne trammen om een toertje met de kwistax te maken.

Zin om de vele minder bekende plekken in de grote Vlaamse steden te ontdekken ? Dankzij zijn vergrote netwerk voert De Lijn u met één simpel gebaar naar de vier uithoeken van Vlaanderen. Ontdek binnenkort onze unieke gids boordevol leuke tips voor steden zoals Leuven, Antwerpen of Brugge.

*Aanbieding geldig voor vervoerbewijzen voor de Kusttram die contactloos werden betaald met Maestro en/of Mastercard op zaterdag 1, 8, 15, 22 en 29 augustus 2020. Vind hier de algemene voorwaarden van deze aanbieding.

Vragen over contactloos betalen met De Lijn ? Raadpleeg hun FAQ hier.

Mastercard gaat de stedelijke uitdagingen aan dankzij slimme transportoplossingen
 

In het kader van haar Smart City-strategie zoekt Mastercard samen met de overheden en ondernemingen naar duurzame en innovatieve oplossingen voor de groeiende verstedelijking. We willen meebouwen aan een inclusieve stedelijke wereld dankzij onze technologie, onze data en onze partnerschappen die we inzetten om gemeenschappen te verbinden, de mobiliteit te vergemakkelijken en de groei van kleine ondernemingen te stimuleren.

In dit kader creëerde Mastercard City Possible, een wereldwijd netwerk dat steden, ondernemingen en gemeenschappen laat samenwerken aan de promotie van een inclusieve en duurzame stedelijke ontwikkeling. Bekijk de video om meer te weten te komen over onze initiatieven om steden slimmer te maken.

Click to play video