Betaal door middel van een simpele aanraking met je vinger:
priceless

Wat is Apple Pay?

Mastercard biedt je een mobiele betaaloplossing met Apple Pay. Nu kan je aankopen eenvoudig, veilig en snel contactloos betalen met je iPhone, iPad of Apple Watch.

Waar kan ik met Apple Pay betalen?

Je kunt je Mastercard of Maestro-kaart ook met Apple Pay gebruiken om overal ter wereld contactloos te betalen. Overal waar je contactloos kan betalen, in restaurants, of in winkels bij voorbeeld, kun je ook Apple Pay gebruiken.

Je kunt je Mastercard of Maestro met Apple Pay gebruiken aan alle betaalterminals waarop het ‘contactloos’ symbool is afgebeeld. In Belgïe kun je bij meer dan 85% van de betaalterminals contactloos betalen.

 

Hoe registreer ik mijn Mastercard of mijn Maestro bij Apple Pay?

Je kunt je Mastercard of Maestro in slechts enkele stappen in Apple Pay registreren.

Meer weten

 

Hoe kan ik met Apple Pay betalen?

Betalen met je Mastercard of Maestro-kaart en Apple Pay is eenvoudig en handig. Houd je iPhone in de buurt van de contactloze betaalterminal terwijl je je vinger op de vingerafdruksensor (Touch ID) plaatst. Als de iPhone is vergrendeld, kun je toegang krijgen tot de Wallet door twee keer op de homeknop te drukken.

Als je een iPhone met Face ID hebt, druk dan twee keer op de zijknop. Authenticeer de transactie met Face ID op je iPhone en houd de bovenkant van je iPhone bij de contactloze lezer.

Betalen met je Apple Watch kan ook eenvoudig en snel. Druk tweemaal op de zijknop en houd het scherm van je Apple Watch in de buurt van de contactloze betaalterminal.

Op een iPhone of iPad kun je zelfs Apple Pay gebruiken voor in-app aankopen. Kies Apple Pay als betaalmethode, plaats je vinger op de Touch ID-sensor (homeknop) of gebruik Face ID.

 

Is betalen met Apple Pay veilig?

Betalen met Apple Pay is net zo veilig als contactloos betalen met je Mastercard of Maestro-kaart.

Je kaartgegevens zijn beschermd en worden niet opgeslagen op een Apple-apparaat of Apple-server. De Mastercard-technologie vervangt je kaartnummer door een alternatief nummer, ook wel een ‘token’ genoemd, voordat het wordt gecodeerd en opgeslagen op je Apple-apparaat. Aangezien elk token enkel voor een specifiek mobiel apparaat wordt gemaakt, kunnen de gegevens door geen enkel ander apparaat worden gebruikt. Zo wordt het onmogelijk om je kaartgegevens te misbruiken.

Je transactiegegevens worden niet doorgegeven of opgeslagen. Elke betaling wordt dynamisch gecodeerd. Zo blijven de transactiegegevens vertrouwelijk en veilig omdat de kaartgegevens niet aan de handelaar worden doorgegeven. Zi wordt het onmogelijk om je kaartgegevens te misbruiken.

Tijdens de transactie blijf je je Apple-apparaat vasthouden. Je persoonlijke gegevens, zoals je kaartnummer, zijn niet zichtbaar voor omstaanders.

 

Bovendien voorkomen de controlesystemen van Mastercard onbedoelde betalingen of meervoudige debiteringen per betaling.

Meer informatie over contactloos betalen.

Hoe werkt betalen met Apple Pay?

Betalen met je Mastercard of Maestro-kaart en Apple Pay werkt op dezelfde manier als contactloos betalen met je kaart. Je betalingsgegevens worden gecodeerd en contactloos via NFC-technologie doorgegeven aan de contactloze lezer op de betaalterminal. Deze laatste stuurt de gegevens vervolgens via het Mastercard-netwerk ter verificatie door naar je kaartuitgever.

Ook hier zijn je kaartgegevens beschermd en worden ze niet opgeslagen op een Apple-apparaat of Apple-server. De Mastercard-technologie vervangt je kaartnummer door een alternatief nummer, ook wel een ‘token’ genoemd, voordat het wordt gecodeerd en opgeslagen op je Apple-apparaat. Aangezien elk token enkel voor een specifiek mobiel apparaat wordt gemaakt, kunnen de gegevens door geen enkel ander apparaat worden gebruikt. En dus wordt het onmogelijk om je kaartgegevens te misbruiken.

Meer informatie over contactloos betalen.

Wil je er meer over weten?

Surf naar Apple Pay!

Apple en de logo’s van Apple, Apple Pay, Touch ID, iPhone, Apple Watch, iTunes en Passbook zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc. in de Verenigde Staten en in andere landen.