Een nieuwe betaalmethode, dankzij Google, Mastercard® en Maestro®

Wat is Google Pay?

Google Pay is een zeer handige app om je aankopen in een oogwenk aan de kassa te betalen, eenvoudigweg door je Android-smartphone bij de betaalterminal te houden. Je telefoon trilt of maakt een geluid om de betaling te bevestigen. Er verschijnt ook een bevestiging op de terminal.

Is het veilig?

Google Pay is ook een uiterst veilige betaalmethode. De app genereert immers een virtueel kaartnummer. Je bankkaartgegevens verschijnen dus niet op je smartphone. Google Pay heeft ze immers niet nodig om te betalen.

Betalingen van meer dan 25 euro worden beveiligd door de pincode, het wachtwoord, het patroon of de vingerafdruk die je op je smartphone gebruikt.

 


Hoe kan ik Google Pay installeren?

Selecteer Google Pay in de Google Play Store en installeer de app. Controleer eerst dat je smartphone op Android 4.4 (of later) draait en NFC-functionaliteit heeft. Vergeet deze NFC-functionaliteit niet te activeren.

 

Hoe kan ik mijn Maestro-kaart toevoegen?

Open Google Pay en tik op het +-teken. Als je je smartphone nog niet hebt beveiligd met een pincode, wachtwoord, vingerafdruk of patroon, zal Google Pay je vragen om dit te doen. Volg daarna de instructies op het scherm om je Maestro-kaart toe te voegen.

Waar kan ik met Google Pay betalen?

Je kunt met Google Pay betalen in alle winkels die uitgerust zijn met een contactloze terminal met het Maestro logo. Niet alleen in België, maar ook in miljoenen winkels over de hele wereld.

Wil je er meer over weten?

Surf naar Google Pay!

Android, Google Pay en Google zijn geregistreerde handelsmerken van Google Inc.